Місячник профорієнтації «Доторкнись до професії»

З 07 грудня по 18 грудня 2020 року в КЗ ЮМНВК був проведений Місячник «Доторкнись до професії».

Протягом цього часу в комбінаті пройшли профорієнтаційні заходи відповідно вікових груп щодо визначення професійних уявлень учнів. Так, для учнів 8 класів з метою навчити розрізняти такі поняття як професія, спеціальність, посада, формувати свідоме ставлення до вибору професії, усвідомлення всіх можливостей правильного вирішення цього питання було проведено бесіду «Професія, спеціальність, посада». З метою ознайомлення учнів із схемою прийняття відповідальних рішень, в тому числі вибору професії, з учнями 9 класів проведено бесіду «Формула вибору пофесії» на основі вправи «Я приймаю рішення». В роботі з дев'ятикласниками було використано матеріали посібника з профорієнтації Т.Сухенко «Як обрати професію майбутнього».

З десятикласниками та одинадцятикласниками проведено бесіди «Помилки при виборі професії» та «Життєвий успіх». В бесідах використано методику тренера по лідерству, бізнес тренера, коуча, автора тренінгів по профорієнтації Володимира Якуби. З учнями 10 класів відбувся перегляд мотиваційного фільму «Мирний воїн», який підвищує усвідомленість мудрості використання своїх знаннь в житті. Фільм рекомендований посібником з профорієнтації «Як обрати професію майбутнього» Т.Сухенко.

З метою виявлення схильностей старшокласників до певних типів професій, співвідношення схильностей, здібностей, інтелекту з різними професіями для найкращого вибору професії та визначення рівня готовності до вибору професії з учнями 10 та 11 класів комбінату, проведено опитувальники «Методика професійного самовизначення» Дж. Голланда, «Диференціально-діагностичний опитувальник (ДДО)» Е. А. Клімова та «Опитувальник для визначення готовності до вибору професії» по В.Б.Успенському.

Дякуємо методисту з профорієнтаційної роботи Бевз Валентині Віталіївні за високий рівень підготовки заходів та учням комбінату за активну участь у проведенні місячника.

Кiлькiсть переглядiв: 200

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.